dijous, 17 de gener del 2008

Eleccions de març: guia per a les persones indecises

Urbanisme:

- Si t’has assabentat que anirà un PAI i que t’gafarà un hort. Has de votar PP o similar.
- Si creus que la teua comarca necessita un aeroport per a desplaçar-te, com cada setmana, a Milà. Has de votar PP o similar.
- Si creus que el PAI ha d’anar només on faça falta sempre que complisca les condicions. Has de votar PSOE o similar.
- Si creus que no calen aeroports a menys de 50KM un de l’altre. Has de votar PSOE o similar.

Educació i cultura

- Si creus que Norma Duval i Francisco són uns dels màxims representants de la cultura valenciana i espanyola. Has de votar PP o similar.
- Si creus que Enric Valor i Pilar Bardem són uns dels màxims exponents de la cultura valenciana i espanyola. Has de votar PSOE o similar.
- Si creus que l’alumnat immigrant han d’anar als centres públics. Has de votar PP o similar.
- Si creus que l’alumnat immigrant ha d’anar a qualsevol tipus de centre. Has de votar PSOE o similar.

- Si creus que la solució per disminuir el fracàs escolar és que l’alumnat estudie més. Has de votar PP o similar.
- Si creus que la solució per disminuir el fracàs escolar és millorar el sistema educatiu i invertir en educació. Has de votar PSOE o similar.

Esports

- Si creus que és millor invertir en esports d’elit. Has de votar PP o similar.
- Si creus que és millor invertir en esports de base. Has de votar PSOE o similar

Sanitat

- Si creus que és millor anar a hospitals públics gestionats per empreses privades. Has de votar PP o similar.
- Si creus que és millor anar a hospitals públics gestionats per empreses públiques. Has de votar PSOE o similar.

Informació

- Si creus que només té dret a eixir en TV el partit que mana i s’han d’amagar les informacions de la resta d’opcions socials i polítiques. Has de votar PP o similar.
- Si creus que totes les opcions polítiques han d’estar representades en els mitjans de comunicació públics. Has de votar PSOE o similar.

Societat

- Si creus que només s’ha de respectar el model de família que propugnen els bisbes. Has de votar PP o similar.
- Si creus que s’ha de respectar el model de família que propugnen els bisbes i els que proposa la ciutadania. Has de votar PSOE o similar.

En general.

- Si vols que la societat s’estanque o que torne a situacions ja superades. Has de votar PP o similar.
- Si vols que la societat continue progressant, especialment en benestar social. Has de votar PSOE o similar.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

- quin és el problema de la creació d'hospitals públics de gestió privada tenint en compte que al pacient no li afecta de manera negativa?
- Respecte al tema de l'educació pense que és necessari, tant que els alumnes estudien més com la implantació d'una llei d'educació consensuada.
Respecte als temes socials, "chapeau"

Anònim ha dit...

Hola Tam. Primer, moltes gràcies per participar d'este blog.
En segon lloc, voldria dir-te que, contestant a la teua 1ª pregunta, per nosaltres la sanitat, que en aquest país és pública i per tant, un dels pilars de l'estat del benestar, ha de ser gestionada des de les administracions públiques i no per cap entitat o empresa privada. Primer, perquè d'un dret dels citadans no deu traure benefici algun un ent privat. I en segon lloc, quan hi ha interessos i guanys o pèrdues econòmiques pel mig, les empreses sempre tindran més interés en obtindre els màxims beneficis possibles o, en perdre el menys possible. Per aquest motiu, no m'agradaria que cap familiar, amic... meu, que haguera d'estar cinc dies hospitalitzat, fora donat d'alta al tercer perquè això reporta menys gasto als qui gestionen eixe hospital.
És com si a l'ensenyament passara igual. Què pensaries si poguera gestionar una escola pública una empresa, o una entitat de caràcter religiós, com per exemple l'Opus dei?
Crec que de coses tan importants com són l'educació o sanitat s'han d'encarregar aquells que han segut triats per la ciutadania per fer-ho. Altra cosa és que tu opines que ho facen mal o bé. però han de ser les administracions públiques les encarregades de fer-ho.
La segon qüestió la respondrà altre company meu, que m'estic enrotllant com les persianes.
Espere que quedes satisfeta, al menys un poquet, amb la resposta. Tornem a agrair-te la teua col·laboració i esperem que seguisques participant activament.
Un bes.

Llibert ha dit...

HolaTam, primer vull donar-te la benvinguda a aquest Blog, sempre és un plaer contar amb la participació d'amics i amigues que al mateix temps que intel•ligents són una mica víbores, capaços de fer-te una abraçada afectuosa i després clavar-te els seus dos ullals carregats de verí.

Saps que és broma, i que m'he alegrat molt de veure el teu comentari, la gent com tu, progressista, intel•ligent i moltes vegades crítica amb nosaltres els socialistes, sou els que donareu sentit a aquest Blog.

Vaig a deixar que les teues preguntes te les contesten els teus bons i estimats amics, que segur que et farà més il•lusió.

Et mane un fort petó i l'afecte que ho tens de tota la família socialista d'Alcàsser.

Llibert Hernández

Anònim ha dit...

Gràcies per eixa calurosa benvinguda. I si, que abans no ho he dit, açò del blog em sembla una magnífica forma de comunicació entre el partit i la gent interesada en coneixer-lo més.

Respecte al tema de la sanitat, per suposat que és competència de les administracions públiques fer-se'n càrrec. Però no s'ha de posar barreres a la creació d'hospitals de gestió privada sino tot el contrari. Jo considere que una de les millors coses que poden fer els emprenedors/empresaris es invertir precisament en hospitals, de manera que considere que és complementari. Respecte a això de donar d'alta el tercer dia, pel que conec, crec que és més habitual als hospitals públics que als de gestió privada, malauradament. Així que, sense acabar de compartir-ho al 100%...puc arribar a entendre que es confie més en empreses privades que en la propia administració...
Però bé...no ha estat mal la resposta:P
Un abraç!

Anònim ha dit...

Tam,benvinguda de nou. És un paler vore que seràs una de les nostres crítiques "prefes", jeje. Respecte de la teua segona resposta he de dir-te que l'entenc en part, però que no la compartisc en quasi res. Crec que, per descomptat, hi ha molta gent emprenedora, empresaris emprenedors, i és més, pense que seria una bona tasca de govern ajudar a que les il·lusions d'esta gent, en la gran majoria joves, es facen realitat, però no a càrrec de la sanitat pública.
Jo també tinc molta experiència en hospitals públics i pense que, amb la gestió que cal des de l'administració, aquests funcionarien. En el cas, també reconec que majoritari, de que açò no siga així, el ciutadà té l'oportunitat d'anar a les urnes i canviar als gestors que ell trià, si considera, no han complit. No és així al cas d'una gestió privada, que anirà o vindrà en funció d'altres paràmetres molt distints i que segurament, ni a mi ni a tu, ens agraden un pèl.
També conec a gent, molt arrimada, que ha tengut familiars en hospitals de gestió privada i al contrari de la teua experiència, corroboren el que jo expliquí en la meua primera resposta.
Seguisc pensant que, dels drets dels ciutadans, establerts per llei, no deu beneficiar-se cap entitat privada.
Un bes gran i a disfrutar d'eixa ciutat meravellosa en que habites ara!!
Almudena.

Anònim ha dit...

La clau és que tu penses que dels drets dels ciutadans es beneficien les entitats privades i jo crec que són els ciutadans els que es poden beneficiar d'aquestes entitats, i és ahi on radica la diferència d'opinions. I per tant si que crec que l'estat ha d'ajudar a aquestos emprenedors en aquest àmbit perquè pense que a qui més beneficia és al ciutadà.
I respecte al tema de les urnes, està comprovat que que la sanitat vaja bé o malament no varia del partit que estiga en el govern: les cues, donar-te torn per a 5 mesos més tard o esperar a que pase alguna cosa per atendre't passava abans i ara...
Però per suposat que si les coses es fan bé desde la gestió la sanitat podria anar bé...però sembla que no arriba...
Gràcies per aquest espai de debat:) M'agrada molt! abraços a repartir!

Anònim ha dit...

Almudena al segon comentari mentre parlava de la sanitat ha deixat caure l'exemple de l'educació (un altre "pilar bàsic de l'estat del benestar"), i ha llançat, precipitadament, la horrible hipotesi de que les empreses privades entraren dintre d'un ens d'ensenyament públic. Malauradament sembla que estem abocats a aquest fet. L'Estat Espanyol, amb el govern del PSOE aprovà un reial decre el 30 d'octubre del 2007 on obligava a les Universitats Públiques de l'Estat Espanyol a canviar els seus plans d'estudi per a adaptar-los a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) iniciat al 1999 amb el, ja conegut, procés de Bolonya. A més de la devaluació dels titols, i de l’encariment dels futurs postgraus, de l’oferta acadèmica encarada a la demanda del mercat, entre moltes altres noves mesures, la reforma educativa de l’Universtiat Pública es farà a COST ZERO. La pregunta de molts estudiants, va ser, si les empreses privades ajudarien a fer aquesta reforma educativa, ja que el finanzament havia de vindre d’algun lloc. La resposta fou: “en principi no”. I és que clar, els exemples que ens han donat a altres països europeus, que ja han aplicat la reforma, va encarada cap aquest camí. A Alemnaya, per exemple, el mecat no demandava historiadors/es especialitats/es, per això s’ofertava només un postgrau d’especialització: “arqueologia urgent”. Açò servia per a que les empreses constructores quan es trobaren amb una “molestia” (jaciment o resta arqueologica) la dataren urgenment, “en preses i corregudes”, per a que les obres de la constructora no s’aturaren. Les empreses de construcció finançaven l’únic postgrau que hi havia per als historiadors/es.
En aquest exemple, volia simplement dir que la intrusió de les empreses privades als serveis públics, en aquest país, és un fet cada dia, malauradament, més palpable. I personalment, cada dia més preocupant (doncs quin futur ens espera a les estudiantes i els estudiants?)

De totes maneres m’agrada aquest espai de debat, que de segur ens podrà enrriquir a totes les participants. De totes maneres, pense que s'hauria de "promocionar" sobretot temes de debat de política local. Llançe alguns que pot ser siguen d’interés i sobretot per la manca d’informació dels grups municipals, com poden ser: la creació del carril bici d’Alcàsser a Torrent, les declaracions de Gonzalez Pons sobre l’AVE, la política sobre Dona que porta l’ajuntament....

Clar i Ras ha dit...

Per a poder contestar amb propietat als vostres comentaris ens agradaria que vos identificàreu, per mitjà del vostre nom o utilitzant un pseudònim. Et donem una calorosa benvinguda al blog i esperem la teua participació activa en el mateix si així ho desitges.

Quant a temes locals, prenem nota i intentarem mantindre't informada (informat), així com obrir temes de debat quant a esta matèria es referix.

Una vegada més, la nostra més calorosa benvinguda.

Salutacions Socialistes!!

Anònim ha dit...

Hola de nou. Abans que res vull disculpar-me per la tardança a l'hora de contestar els vostres comentaris, però no tinc internet a casa i aleshores, vaig a la biblioteca en les estonetes que tinc lliures.
Tamara, respecte del teu últim comentari pense que és més del mateix. Que deu ajudar-se als nous emprenedors ja et vaig dir al comentari anterior que em semblava genial. Ideal. Però continue discrepant de que la sanitat de gestió privada siga el més beneficiós per als ciutadans. I si, pense com tu quan dius que, malgrat coses tan bàsiques com la sanitat estiguen mal gestionades des de l'administració pública, no sempre es veu reflexat a les urnes, però ahí ja deu apel·lar-se a la responsabilitat dels ciutadans o a què consideren més o menys important. Al menys tens una opció per canviar-ho. No crec que es teniren les mateixes oportunitats de fer-ho si es donara la hipòtesi de la gestió privada que hem discutit abans.
En qualsevol cas, crec que no es posarem d'acord, així que... podríem parlar també d'altres temes. Un beset.
Respecte del comentari d'anònim, primer, benvinguda a este blog.És un plaer contar amb la teua participació. Compartisc amb tu la idea de que la progressiva adaptació del nous plans d'estudi per equiparar-los als europeus no m'agraden en absolut, encara que és inebitable caminar en eixa direcció. Seria molt preocupant que, com tu apuntes, anaren entrant empreses privades a l'educació pública però no ens queda altra que confiar en la resposta que es donà als estudiants que de moment, això no passaria.
Si així fora, jo seria la primera en estar en desacord, però som molta la gent que no ho compartim i des de dintre del propi partit, treballem i treballarem per intentar que no pase.
Em sembla una molt bona idea la proposta que fas de parlar de temes locals ja que este blog naix en eixe sentit bàsicament. Respecte de les polítiques de dona, només es porten endavant les activitats de la setmana de la dona i les del dia contra la violència de gènere, a banda d'un programa de dona que es du endavant des de l'àrea de serveis socials. És una política pobra i que, efectivament, deuria anar molt més enllà.
Dels altres temes que parles, seran altres companys qui et respondran les qüestions plantejades. Moltes gràcies de nou per la teua participació i t'esperem. Una abraçada.
Almudena.

Anònim ha dit...

Per a que no hi hagen malentesos, per a mi l'administració pública ha de preocupar-se per la sanitat pública, ja que és el camp que l'ocupa, per suposat. L'únic que volia dir és que fomentar la gestió privada em sembla una bona opció sempre i quan, lògicament, no es descuide la pública.
Però discrepe en que és responsabilitat dels ciutadans depositar un vot que vaja a fer que la sanitat pública vaja millor o pitjor...Pense que en quan al funcionament d'aquesta no hi ha massa diferència segons el partit qui governe, és molt més complexe que això...
:)
Ens vegem divendres!Besos