dimecres, 2 de març del 2011

EL XOU DE LA INAUGURACIÓ DEL CENTRE DE SALUT

El Centre de Salut d'Alcàsser fa temps que està en funcionament però alguna cosa inevitable hi havia en ell. El Centre calia inaugurar-lo, amb bombo i plats si fera falta. I és que s'acosten les eleccions i el PP no té prou en Canal 9. S'haguera pogut inaugurar en octubre, o novembre, o desembre i, fins i tot, en gener, però les eleccions quedaven masa lluny i el poble acabaria oblidant la inauguració, la picaeta, el desfile de grans cotxes amb conselleres, consellers i presidents imputats. I més d'una placa per si eixe dia al President de la Generalitat li avellix passar el matí per Alcàsser.
També l'hagueren pogut inaugurar en abril, perquè en maig ja estem immersos en la campanya, però la reforma de la LOREG (llei electoral) prohibix que es facen inauguracions, visites i similars, pagats amb diners públics. Si eixa reforma no s'haguera aprovat, Reme Avia, desitjosa d'eixir en quantes més fotos millor, haguera inaugurat el Centre de Salut dies abans del començament oficial de la campanya.
I què vos sembla les grans "picaetes" o "ágapes" en les que deleita la nostra alcaldessa als assistents? Congela les subvencions a les entitats culturals i festives, es lamenta que la situació econòmica passe factura a les finances de l'ajuntament però si ve alguna personalitat es gasta els diners, que tanta falta fan per tapar forats de carrers i arreglar voreres entre moltes coses, amb fastuoses inauguracions.
I no em quede sols amb les picaetes, el xou de hui ha estat en endivinar qui inauguraria el Centre de Salut. DUES PLAQUES hi havien preparades. Una per al Conseller de Sanitat per si Camps decidia no vindre, i l'altra per al President. Poc abans de les 12 del migdia no es sabia qui vindria i els operaris nerviosos no sabien quina placa col.locar. Finalment, Camps ha fet acte de presència. Tots estaven tranquils, ja sabien quina placa anaven a posar. I, mentrestant, en l'institut d'Alcàsser les finestres ben tancades perquè ningú tinguera la tentació d'insultar al Molt Honorable.
I després venen les odes, els agraïments al President, per un moment sembla que estàs mirant Canal 9 i que entres en una realitat que no és la de la terra on vius, la de la Comunitat Valenciana. És un món de fantasia, de plena ocupació quan hi ha més de 500.000 parats; d'una sanitat pionera, quan les llistes d'espera fan por, i d'una educació semblant a Finlàndia, quan, mires on mires, veus barracons.
Quina vergonya!!! Dos governs, el de Camps i el de Reme Avia, que sols es preocupen perquè la inauguració siga un èxit, oblidant-se de què la principal preocupació d'un governant és preocupar-se de què el servei siga bo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La ciutadania s'ha de comprometre a realitzar accions socials pel seu significat en sí mateix, no per les "picaetes" de després. És necessària una formació i un compromís ciutadà que s'ha de fomentar i treballar des de les institucions que governen.
Ja és hora de canviar la política de "pan y circo" del PP!!!