dimarts, 26 de febrer del 2008

Defendre l'alegria


Perquè en estos quatre anys al capdavant del Govern d'Espanya, Zapatero:

^ Va complir la seua paraula de retirar les tropes espanyoles d'una guerra immoral i injusta. I ha recuperat una política internacional basada en la cooperació, el multilateralisme i la de defensa dels drets humans.

^ Ha acompanyat els èxits de la política econòmica amb la millora del benestar de tota la ciutadania.

^ Ha situat la defensa de la igualtat entre hòmens i dones en el centre de l'acció del seu govern.

^ Ha promogut l'ampliació de drets civils més important de la nostra història recent.

^ Ha aprofundit en un model d'Estat plural dins del marc de la Constitució.

Fem públic el nostre desig que el 9 de març la ciutadania majoritàriament torne a recolzar José Luis Rodríguez Zapatero:

^ Perquè des del Govern es mantinga una forma de fer política basada en el diàleg, la busca d'acords i el respecte a les institucions democràtiques.

^Perquè la solidaritat continue sent un eix de l'acció de govern, i tinguen continuïtat les polítiques socials impulsades en esta legislatura.

^Perquè totes les persones, hòmens i dones, tinguen els mateixos drets i els mateixos deures. Perquè cap credo, opció política o grup social gaudi de privilegis.

^Perquè tots participen en el progrés de la societat, i ningú es veja exclòs dels seus èxits.
Perquè el món continue mirant a Espanya com un referent en la defensa de la pau i la solidaritat internacional.

Confiem en la capacitat de la societat espanyola per a avançar en pau i en llibertat, sense tuteles ni imposicions. Una societat que mira al futur amb esperança, sense por i amb la ferma voluntat de no donar passos arrere.

Des de la independència i la pluralitat d'idees, amb esperit crític, sense adhesions indestructibles, confiem en José Luis Rodríguez Zapatero per a continuar liderant este projecte col·lectiu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Des de la pluralitat d'idees, i no deixant que els diferents pobles que conformen l'Estat espanyol puguen decidir el seu futur mitjançant referèndums...

Què té d'antidemocràtic que es facen referèndums on la població expresse la seua opinió? Que potser tenen por d'alguna cosa?



Aquesta és la democràcia que tenim...

Clar i Ras ha dit...

Hola Anònim,

No em queda clar però crec que fas referència al referèndum que volia realitzar Ibarretxe i a la negativa del govern. Si no és així prec em corregisques, d'acord?

No pensem que les consultes populars en si siguen antidemocràtiques, al contrari, formen part del sistema polític en què vivim i convivim, la democràcia. No obstant això, perquè siguen legals deuen complir uns requisits, el primer d'ells complir amb la Constitució, en la qual se cita que el referèndum consultiu, previst en l'article 92, requerirà l'autorització prèvia del Congrés dels Diputats per majoria absoluta.
El senyor Ibarretxe no s'està cenyint a la nostra Carta Magna en eixe aspecte (Carta Magna que et recordem que va ser sotmesa a referèndum per a la seua aprovació) ja que la seua proposta de consulta popular no ha sigut aprovada per la Cambra i per tant està fora del marc Constitucional.

Per a poder parlar de democràcia cal cenyir-se a ella, complir les lleis i complir amb la Constitució. Eixa mateixa Constitució que en el seu dia va jurar el senyor Ibarretxe i que segons pareix no s'ha llegit.

Salutacions Socialistes!

Anònim ha dit...

Hola a tothom!

Em fa la sensació que Ibarretxe torna una vegada i una altra per la senda de la consulta popular, sense tindre en compte la REALITAT CONSTITUCIONAL d'esta. La realitat constitucional que els ciutadans i ciutadanes van votar massivament a favor allà per 1978. És per açò, que el “Pla Ibarretxe” no té cabuda en el marc de què ens hem dotat. A més, Ibarretxe ha demostrat no tindre paraula, perquè va dir que intentaria convocar un referèndum una vegada ETA haguera deposat les armes. No creus que seria òptim que el referèndum sempre haguera d'exercir-se en situació d'absència de violència?

A més, els ciutadans bascos i basques no poden decidir amb plena llibertat si tenen a un grup terrorista pressionant-los perquè voten el que ells diguen. Per això, l'esforç primordial per a tots i totes ha de ser el fi de la violència. El fi de la violència ha de ser l'objectiu primordial de tots els partits polítics. El que no podem permetre és que a Euskadi una persona estiga amenaçada per pensar d'una manera o d'un altra. I açò deuria aplicar-ho el senyor Ibarretxe, i deixar-se de convocatòries de consultes, en les que poguera donar-se el cas que els ciutadans i ciutadanes foren coaccionats per a votar en un o altre sentit.