divendres, 3 d’abril del 2009

ANÀLISI SETMANA DE LA DONA TREBALLADORA

Als actes que ve organitzant l’Ajuntament d’Alcàsser, al voltant del dia 8 de març, des de fa anys, i que la actual Regidoria ha copiat sense cap innovació, acudeixen, majoritariament, ames de casa o persones ja jubilades. 

No volem dir amb açò que no deuen anar, al contrari, pensem que són dones que han lluitat i treballat molt, tant dins com fora de casa. 

Pero en estos actes, no es dona l’opció a que les dones que treballem, puguem anar , dones jóvens que volem obrir-nos i encontrar un lloc al món laboral. 

La majoria dels actes programats pel PP es fan en horaris inaccesibles per a les dones treballadores. 

El dia 3 de març es va realitzar una excursió al Museu d’Oliva, a les 9 del matí, no donant l’opció a les dones que treballem de poder participar en esta activitat. 

Pensem que, en eixa setmana, les comferències les deurien fer dones que han destacat en el món laboral, que ens contaren les seues experiències, inicis…

El divendres 13 de març , organitzat pel Fons Valencià per la Solidaritat, va tindre lloc una activitat on s’havia convidat a dues dones bolivianes, que donaren testimoni del seu treball, la defensa de la cultura guaraní i la lluita pels seus drets en el seu país. Però, malgrat l’interés d’esta xerrada, l’assistència fou mínima i decepcionant. 

Tambè en esta setmana seria interessant que es feren tallers i activitats on participaren tot tipus de dones, i fins i tot, homens.

En quan al teatre, es deurien programar obres més actuals i no sainets desfasats, que no tenen res a vore amb les nostres reivindicacions com a dones treballadores, i que acaben dient que ”volen a les dones ,com sempre, sumises i obedients”. 

La Regidoria de la Dona del PP oblida a gran part de dones treballadores i de diverses edats en la programació dels actes.

Des de la Secretaria d’ Igualtat del Partit Socialista d’Alcàsser, pensem que s’ha de donar opcions a les dones que treballen fora i dins de casa, per a que totes tinguen el seu lloc, com es mereixen.

SECRETARIA D’ IGUALTAT 
PSPV-PSOE ALCÀSSER